Jonge paarden
 
Ieder jaar worden er bij de Noorderzon twee tot vier veulens geboren. Selectie van vaderdieren vindt uiteraard in eerste instantie plaats op basis van de eigenschappen van onze fokmerries. Dan komt persoonlijke smaak om de hoek kijken. Lange lijnen zijn mooi, maar het moet wel functioneel blijven in het gebruik. Oprichting, expressie en sterk beenwerk met veel behang vinden wij belangrijk. En uiteraard een fijn karakter en een voorwaarts, maar handelbaar temperament. Véél töltaanleg, en daarnaast stabiele, goed te onderscheiden basisgangen, liefst een voorkeur voor draf. Of het paard dan een vier of een vijfganger is maakt ons weinig uit, alhoewel een snelle telgang natuurlijk een bonus is! Zoals in de afstammingen van onze paarden wel terug te zien is, hebben wij een zwak voor Ófeigur frá Flugumýri; een ijzersterke hengst die ijzersterk vererft en goed combineert met verschillende lijnen.
Onze doelstelling voor de komende jaren is om onze veulens wanneer mogelijk voor te stellen op de veulenkeuringen. Hieronder presenteren wij ons actuele jonge paardenbestand, van oud naar jong. Zo af en toe verkopen wij ook jonge paarden, houd hiervoor onze verkooplijst in de gaten of doe een persoonlijk verzoek.

 

 

Glæða van de Noorderzon

 

Vosmerrie met smal blesje uit 2012, V. Gauti frá Reykjavík, M. Sunna van de Noorderzon

 

Sunna was vorig jaar laat gedekt, en uiteindelijk kwam Glæða toch vroeger dan verwacht ter wereld! Het is een prachtig merrietje, nieuwsgierig, slim en alert, wat ons deed beslissen haar mee te nemen naar de veulenkeuring toen ze nog maar 18 daagjes oud was. Daar heeft ze het fantastisch gedaan en vond alles zéér interessant. We zijn erg trots toen bleek dat ze met haar mooie 8,05 het hoogst gekeurde merrieveulen uit 2012 bleek te zijn! Ze is inmiddels alweer vijf jaar oud en wordt nu ingereden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Glódis van de Noorderzon

 

Donker voskleurig merrieveulen uit 2013, V. Fylkir vom Kranichtal, M. Hrist frá Hofi

 

Glódis is geboren in het ruige Lauwersmeergebied, toch is ze al erg nieuwsgierig naar mensen toe en toont een vriendelijk karakter. Ze laat al mooi soepele, expressieve gangen zien en is elegant en evenredig gebouwd. Glódis is inmiddels 100% in het bezit van Saar. Dit jaar wordt zij ingereden.

 

                                                                       


 

Inloggen
van-de-noorderzon.com - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!