Wat staat er verder in de wei...

 

Nou, over het algemeen, genoeg... ;)

 

Behalve trainingspaarden die komen en gaan en enkele pensionpaarden, meestal ca twee paarden van mijzelf waarmee ik start op wedstrijden en me dmv het volgen van lessen en cursussen verder ontwikkel als ruiter. Dan nog mijn kleine hobby namelijk Shetlandpony's, die hieronder ook voorgesteld worden. En last but not least, geliefde paarden waar ik veel van geleerd heb en die op dit moment lekker staan te niksen op de wei.

 


 

Kná frá Kálfsstöðum

 

Bruine merrie uit 2003, V. Hróður frá Refsstöðum, M. Viðja frá Viðinesi. Ruiter: Annefloor Bouman. Eigenaar: M. Mulder

 

Gave vijfgangermerrie met als specialiteit haar snelle telgang. Daarnaast is ze betrouwbaar en onverstoorbaar als begeleidingspaard van jonge handpaarden. In de toekomst zal ze veulens mogen krijgen, maar eerst werkt deze dame nog aan haar sportcarriere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Élin van Westerveld

 
Zwarte merrie uit 2002,  VFársaell frá Fitjum, M. Hátign (Mist) van Westerveld. Ruiter en eigenaar: Annefloor
 
Élin is de eerste dochter van mijn geliefde merrie Mist, die helaas in 2015 is overleden. Ze is een elegante vierganger met een heerlijk karakter, en als rijpaard onverschrokken en ze past zich goed aan de ruiter aan. Ze is hier breed inzetbaar; ik rijd haar zelf, maar ook anderen kunnen er gemakkelijk mee wegrijden dus ze doet aan menig ritje mee. Dit jaar is ze gedekt door onze eigen hengst Sólfinnur, dit wordt haar eerste veulen en we zijn erg benieuwd!
 
Élin onder het zadel met Mykt als handpaard
 
Sindri (Falco van de Bekkenkamp)
 
Vosruin uit 2012, V. Zeldzaam van Geldersoord, M. Pleuntje van Keizershof. Eigenaar: Annefloor
 
Sindri is mijn eerste shetlander, hij wordt dit jaar vier. Hij valt in de grote maat. Het is een totaal ongecompliceerd, speels klein vriendje. Hij is pas betuigd en in het tweespan en dit jaar gaan we rustig verder trainen met als doel een betrouwbare enkelspanpony. Het is een stoere gebruikspony met keurige gangen.
 

 

Tobbi (Henry Lord Spencer)

 

Wildkleur vos hengst uit 2014, V. Atleet van de Zandkamp, M. Surprise Lady Spencer. Eigenaar Annefloor

 

Stoer klein mannetje die zich prima weet te handhaven tussen de grote IJslanderhengsten. Ook hij valt in de grote maat. Hij is onze mascotte en komt overal mee weg. Kek showtypje met waanzinnige zweefdraf. Wanneer hij oud genoeg is zal ook hij worden betuigd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Zwarte ruin uit 2001, V. Yngri-Dreki frá Skógurhagi, M. Katla van de Grolhorst. Ruiter en eigenaar: Annefloor Bouman

 

Stille wateren en diepe gronden, gitzwart paard met een gouden hart. Heeft leren te vertrouwen, en veranderde stap voor stap van een onzeker, afstandelijk paard naar een ware leermeester. Naar een paard die altijd zijn best doet om te begrijpen wat je van hem vraagt, een geduldig paard die kleine foutjes van de ruiter ook vergeeft. Een mooi paard, waarop je gezien mag worden. Prachtige gangen, en op je pinken te rijden. Een paard om mee te groeien. Een paard om van te houden. Rökkvi wordt inmiddels gereden door mijn zus Marieke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snorri Hjálpsson frá Lálendi     Overleden op 25 augustus 2016
 

Zwarte ruin uit 2001, V. Snerrir frá Bæ, M. Hjálp fra Dalsmynni. Ruiter en eigenaar: Annefloor Bouman

 

Snorri staat momenteel tussen de jonge paarden oppasoompje te spelen. Hij heeft in het verleden goed gepresteerd in de sport B en Gaedingakeppni onder Annefloor Bouman en vervolgens Ariadne Rüthlein. Het is een temperamentvol en gevoelig paard, als rijpaard niet makkelijk, wél gaaf :) In de omgang en in de kudde sociaal, lief en aanhankelijk. In 2011 is Snorri door Ariadne voorgesteld op de keuring onder het zadel. Hij behaalde daar een 8,11 voor het exterieur en 7,68 voor de verrichtingen, totaalscore 7,86. Voor een vierganger een mooie score, aangezien hij voor alle verrichtingenonderdelen 8-en en 8,5-en heeft behaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Inloggen
van-de-noorderzon.com - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!